De dakspecialist van Noord-brabant!
Den Bosch
Nederland
Ma t/m Vr
08:00 - 20:00
06-25519120
info@totaalonderhoudherber.nl

Dakreparatie

 

Totaalonderhoud Herber uit Den Bosch is gespecialiseerd in diverse soorten dakreparatie, waaronder schoorsteen lood, schoorsteen voegen, vogelwering en het vernieuwen van de nokvorsten. Hierover vind u hieronder meer informatie. Direct contact opnemen kan ook. 

  • Dakinspectie en reparatie

Nokvorsten reparatie

Isolatie van dak

Schoorsteenrenovatie

Vogelwering

Bij oudere daken komt het regelmatig voor dat er enkele dakpannen kapot zijn, de panlatten niet goed meer zijn of de nokvorsten gescheurd zijn of los liggen. Met name wanneer de nokvorsten nog in cement liggen, zullen hier op den duur problemen mee ontstaan doordat de specie poreus gaat worden. Hierdoor kan het water doorslaan met lekkage als gevolg, bovendien komen de nokvorsten dan los te liggen. Echter zijn in de meeste gevallen de dakpannen nog goed en is het zeker niet nodig om alle dakpannen te vernieuwen.
De nokvorsten zullen vastgezet worden met een flexibele dakmortel, zodat problemen van losliggende of kapotte vorsten voorgoed tot het verleden behoren.

Ook voor isolatie van uw dak bent u bij Totaalonderhoud Herber uit Den Bosch aan het juiste adres. Door toepassing van de nieuwste technieken op het gebied van dakisolatie kunt u met een minimale investering door het isoleren van uw dak flink besparen op uw stookkosten.

Oude schoorstenen hebben vaak voegen die aan het verzanden zijn (voegen worden poreus) hetgeen lekkage tot gevolg kan hebben. Het is daarom ook levensgevaarlijk om een gaskachel of haard aan te sluiten op een bestaand rookkanaal dat lange tijd niet is gebruikt of gecontroleerd. Door de verzanding van de voegen kan terugslag van de rook optreden met een groot risico op koolmonoxidevergiftiging.
Bij het impregneren van uw schoorsteen wordt zorgvuldig een vloeistof aangebracht op het metselwerk en de voegen. Hierdoor zal de schoorsteen geen vocht meer opnemen waardoor de kans op vorstschade aanzienlijk afneemt. De kans op scheuren of afbreken van de stenen is hiermee tot een minimum gereduceerd.
Ook de bovenplaat van uw schoorsteen zal in veel gevallen toe zijn aan renovatie. De meeste oude schoorstenen hebben een gecementeerde bovenplaat die door weersinvloeden, zoals vocht en vorst, na een aantal jaren scheuren gaat vertonen. De beste en meest eenvoudige oplossing is het in kunststof zetten van de gehele bovenplaat zodat vocht geen kans meer krijgt. Wij van Totaalonderhoud Herber adviseren en informeren u hier graag over.

Heeft u last van vogels die zich onder uw dakpannen nestelen? Dit kan voorkomen worden door vogelwerende dakvoetprofielen te plaatsen aan de onderkant van uw dakbeschot.

Wanneer u last heeft van vogels die zich onder uw dakpannen nestelen, zorgt dit voor een aantal problemen voor uw dak. De vogels pikken de isolatie weg en gaan zich nestelen op uw dakbeschot. Dit zorgt voor schimmels en houtrot. Als u merkt dat er vogels zich nestelen onder uw dakpannen dient u direct actie te ondernemen, want als u de vogels laat zitten zorgt dit ervoor dat ze een groter deel van uw dak gaan gebruiken.

Wij van Totaalonderhoud Herber zijn gespecialiseerd in het plaatsen van vogelwering en adviseren u hier graag over.