De dakspecialist van Noord-brabant!
Den Bosch
Nederland
Ma t/m Vr
08:00 - 20:00
06-25519120
info@totaalonderhoudherber.nl

Schoorsteenvegen

 

Schoorsteenvegen is belangrijk, zoals u ook verder naar beneden kunt lezen. Totaalonderhoud Herber is hierin gespecialiseerd en kan u hierin vrijblijvend adviseren. Het vegen van de stookgedeeltes is belangrijk zodat er geen brand ontstaat en u veilig kan stoken. 

Hieronder leest u meer informatie over het veilig vegen van de schoorsteen, de verschillende kanalen die wij vegen en de prijzen. Ook kunt u direct contact opnemen. 

Waarom schoorsteenvegen?

Hoe vaak schoorsteenvegen?

Ook vegen bij gaskachels of gasgestookte CV-ketels?

Prijzen

Bij het stoken van hout, kolen of olie ontstaan onverbrande deeltjes die in het rookkanaal terechtkomen. Deze deeltjes hechten zich aan de wand van het rookkanaal en vormen een teerachtige, zeer brandbare laag die creosoot genoemd wordt. Bij een temperatuur van ongeveer 500 graden celsius (al snel bereikt wanneer u de kachel stookt) vliegt deze laag in brand en de schoorsteenbrand is een feit. De mate van aanslag wordt mede bepaald door uw stookgedrag. Daardoor kan de schoorsteen ook verstopt raken.

Wij geven u hier graag informatie en advies over.

Bij gebruik van hout, kolen of olie: wanneer u de kachel of open haard als sfeerverwarming gebruikt, is één keer per jaar vegen voldoende. Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld als hoofd- of bijverwarming, is het verstandig om het kanaal twee keer per jaar te laten vegen.

Wij adviseren u graag vrijblijvend over deze opties.

Bij apparaten die op gas gestookt worden, zoals gaskachels, gasgestookte CV-ketels en (bad)geisers in moderne woningen, is er normaal gesproken geen vervuiling van het rookkanaal. Het is wel van belang dat de gasgestookte apparaten regelmatig onderhouden en afgesteld worden. Het is verstandig om jaarlijks, bijvoorbeeld tijdens het onderhoud, ook even naar het rookkanaal te laten kijken.

De prijzen van het schoorsteenvegen zijn als volgt:

1 kanaal: € 35,-
Extra kanaal: € 15,-

Prijzen voor abbonementshouders: € 27,50,-.